top of page

Remmen en Banden service

 

 

Remmen

 

Elke meter telt!

 

Remmen en banden zijn de belangrijkste onderdelen van uw auto als het aankomt op veiligheid! Uit onderzoek blijkt helaas dat 25% van alle auto’s rondrijdt met een niet deugdelijk functionerend remsysteem.

 

De remmen zijn niet van de één op de andere dag versleten, slijtage vindt geleidelijk plaats. Het remsysteem bestaat uit diverse aan slijtage onderhevige onderdelen; o.a. remblokken, remschijven, remschoenen en wielremcilinders. Alle onderdelen van het remsysteem moeten 100% in orde zijn om altijd een goede remwerking te garanderen. Daarom is het noodzakelijk dat het remsysteem regelmatig wordt gecontroleerd. Bij Autocentrum Kerkrade is dit bij regulier onderhoud,( Kleine - en Grote beurt ), standaard het geval.

 

Doorrijden met een niet deugdelijk remsysteem is niet alleen gevaarlijk, maar zal ook vaak een duurdere reparatie tot gevolg hebben. Wanneer bijvoorbeeld de remblokken totaal versleten zijn zullen ze de remschijven beschadigen, waardoor ook deze vervangen moeten worden.

 

Wanneer u twijfelt of uw remsysteem nog wel goed functioneert, kom dan gerust langs bij Autocentrum Kerkrade.

 

Wij adviseren u direct het remsysteem te laten controleren wanneer:

  • er sprake is van een langere remweg

  • u het rempedaal ver kunt intrappen

  • uw stuur trilt tijdens remmen

  • u een scheurend geluid hoort tijdens het remmen

  • als u rempedaal hard en moeilijk in te trapen is

REPARATIE & SERVICE  

Banden

Het sleutelwoord bij banden is veiligheid, ze vormen immers het enige contact met de weg. Daarnaast moeten banden voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip.

 

Autocentrum Kerkrade biedt als merk onafhankelijk bandenspecialist u een buitengewoon breed assortiment van kwaliteit-, en huis merkbanden en bandenservices. Autocentrum Kerkrade voert een zeer breed totaalpakket zomer- en winterbanden voor personenwagens, 4x4/SUV, bestelwagens en caravan/aanhangwagens en is gespecialiseerd in high performance banden. Uiteraard zijn alle bekende (A-) merken, waaronder Blackstone, Bridgestone, Continental, Dunlop, Firestone, Goodyear, Maxxis  Michelin, Pirelli, Sava, Viking en Vredestein, onze eerste keus. 

bottom of page