top of page

Motor

Bij Autocentrum Kerkrade worden motoren van auto’s en bestelwagens tot en met 3500 kg gerepareerd. Alle merken, alle types en dus zowel benzine, lpg, als diesel motoren. Problemen variëren van “een rammeltje” tot en met vastgelopen motoren aan toe.

Elke type verbrandingsmotor kent zijn eigen specificaties en kenmerken. Die specificaties, of liever gezegd de tolerantie daarin, bepalen het verschil tussen reparatie en revisie. In alle gevallen waarin de motor of delen daarvan beschadigd of versleten zijn maar binnen de tolerantie zijn gebleven is reparatie of vervanging van delen een optie. Als cilinders of cilinderkoppen zwaarder beschadigd of versleten zijn, is een volledige revisie of volledige vervanging noodzakelijk.

Motorproblemen

 

Voor elk probleem kunt u bij ons terecht.

Veel van onze werkzaamheden hebben te maken met problemen met de motor van de auto.

De oorzaak is vaak terug te voeren op oververhitting van de motor, een olie tekort of te lang uitgesteld onderhoud (waardoor bijvoorbeeld problemen met de distributie optreden).
In die gevallen stellen we eerst een zorgvuldige diagnose van de klachten aan de motor.

Soms is direct duidelijk wat het probleem is, soms is een uitgebreide diagnose nodig. Het koelsysteem afpersen, lek-test uitvoeren, compressie meten, etc.
In een aantal gevallen betekent diagnose stellen zelfs dat een aantal delen al gedemonteerd wordt en bijvoorbeeld de cilinderkop gelicht wordt.

 

Autocentrum Kerkrade beschikt over de juiste apparatuur om de computer's van auto’s uit te kunnen lezen, vaak wordt het vinden van een storing daarmee makkelijker.
De diagnose is pas compleet als er twee vragen duidelijk beantwoord zijn;

  1. Wat is de oorzaak van de schade aan of de problemen met de motor?

  2. Wat moet er gerepareerd worden? 

 

Vervolgens zijn er voor de reparatie drie mogelijkheden:

REPARATIE & SERVICE  

bottom of page